Over Newcastle

WAT TE DOEN IN NEWCASTLE

Veelzijdig Newcastle

Newcastle upon Tyne, of kort gezegt Newcastle is een van de grootste steden in het noordoosten van Engeland. Newcastle is gelegen aan de noordelijke oever van de rivier de Tyne en staat bekend om een mix van moderne cultuur en prachtige Victoriaanse architectuur.

Newcastle heeft tal van bezienswaardigheden en dingen om te doen waaronder de vele kunstgalerieën, de prachtige musea, beroemde bruggen, hippe eettentjes en de fantastische winkelcentra.

Kortom, Tijd om het prachtige Newcastle te gaan verkennen met een heerlijk tripje van minicruisenewcastle.nl.

Wil je liever ergens anders naar toe? check dan onze andere mogelijkheden van DFDS Sideways.

Naar het centrum van Newcastle

Onze cruiseferry legt aan in de haven van Newcastle. Bij de minicruise zit de bustransfer inbegrepen bij je reis. De bussen staan al op je te wachten dus stap in en het avontuur kan beginnen. Laat je onderdompelen in het prachtige centrum van Newcastle en omgeving. Er is zo veel te zien!
Geniet al tijdens de bustransfer van de prachtige uitzichten.

Informatie over Newcastle

Het historische hart van Newcastle heet het Grainger Town gebied. De allermooiste gebouwen, straatjes van Newcastle liggen hier. Zo vind je onder andere, het Theatre Roay, Grainer Street, Grainer Market, Grey Street en Clayton Street. Bijna 40% van de gebouwen staat aangemerkt als Historisch of architectonisch belang.
Grey’s Monument is misschien wel het belangrijkste aandachtspunt van Grainger Town. Het monument is opgericht in 1838 om de Reform Act te herdenken uit 1832.
Hieromheen vind je tevens talrijke restaurants, bars en winkels. Het originele thuis van Mark and Spencer’s Penny Bazaar is er ook te vinden.
Zoals je kunt lezen, Newcastle heeft genoeg te bieden voor iedereen, jong en oud!

Shoppen in Newcastle

in 1977 opende het Eldon Square Shopping Centre haar deuren. Het winkelcentrum is vernoemd naar het oorspronkelijke Eldon Square. In die tijd was dit het grootste overdekte winkelcentrum in het Engeland.

Je vindt hier vele passages met winkels, amusementshallen, designerwinkels, restaurants en cafés. Zoek naar Vine Lane en je kunt je hart ophalen aan al het moois.

Daar vlakbij ligt Chinatown. Fantastische authentieke restaurants liggen voornamelijk aan Stowell Street. Ga hier zeker kijken als het avond wordt want de straat wordt verlicht met prachtige chinese lantaarns.

Wat is er te doen in Newcastle?

Kies voor een city sightseeing tour. Je koopt een ticket dat 24 uur geldig is en je kunt zo vaak als je wilt in en uit de bus stappen.
Zo krijg je een goed beeld van de historische stad.
De route heeft 17 haltes waaronder St. James’ Park Football Stadium, de kunstgalerie The Biscuit Factory en Gateshead Millenium Bridge.

Zo kun je een groot deel van de stad zien zonder alles te voet te hoeven doen.

Het uitzicht vanaf het openluchtdek is adembenemend. Vergeet niet een selfie te maken voor het thuisfront.

Alle informatie over de geschiedenis van de stad krijg je van de stadsgidsen.

VIDEOVERSLAG NEWCASTLE LINDA.LAB